Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Actualitat Se sospita que la cloroquina podria haver causat milers de morts durant la COVID-19 pel seu ús inadequat

Se sospita que la cloroquina podria haver causat milers de morts durant la COVID-19 pel seu ús inadequat


La cloroquina és un medicament usat per a tractar la malària i per a tractar la inflamació per lupus i artritis reumatoide. Una variant seva, la hidroxicloroquina, es va fer viral durant la pandèmia de la COVID-19 ja que va sortir a la llum que diversos assajos clínics intentaven determina si també servia per a combatre contra el coronavirus i això va fer que moltes persones prenguessin aquest medicament sense cap control i sense tenir en compte les interaccions amb medicaments que prenien.

Segons un estudi fet aquest gener, sembla haver-hi una associació entre l'ús d'hidroxicloroquina en pacients amb la COVID-19 i l'augment en la mortalitat, no obstant això, diversos experts en epidemiologia, incloent-hi els mateixos autors de l'estudi, assenyalen que aquest té unes certes limitacions i l'associació no implica causalitat.

Ara com ara, se sospita que les morts relacionades amb l'ús d'hidroxicloroquina són de 16.990 en sis països (1.895 a Espanya), però aquestes xifres són aproximades i no s'han de donar per definitives per la falta de dades en la majoria de països.


Fonts:

  • https://maldita.es/malditaciencia/20240105/hidroxicloroquina-muertes-covid19-estudio/
  • https://www.elcorreo.com/sociedad/salud/hidroxicloroquina-medicamento-populistas-covid-causa-2000-muertos-espana-20240105115114-ntrc.html?ref=https%3A%2F%2Fwww.elcorreo.com%2Fsociedad%2Fsalud%2Fhidroxicloroquina-medicamento-populistas-covid-causa-2000-muertos-espana-20240105115114-ntrc.html
Se sospita que la cloroquina podria haver causat milers de morts durant la COVID-19 pel seu ús inadequat
Enrere