Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!

Des de 1919

al servei de Tossa de Mar
L’any 1919 el farmacèutic tossenc Enric Madrenys i Font va obrir la farmàcia Madrenys, que va ser l´única de Tossa fins el 1979. El 1970 va ser el fill del Sr. Enric, l’Antoni Madrenys i Coris, qui es va posar al davant de l’establiment, i hi va estar al front fins el 1994. La farmàcia Madrenys original era al carrer Sant Telm 19 de Tossa, als baixos d’un edifici noucentista que també era la vivenda de la família, i que va ser construït a mitjans del segle XIX, per un avantpassat que havia fet fortuna comerciant amb Amèrica.
 
L’actual titular, l’Alfons Arbussé i Peracaula, va començar a treballar a la farmàcia com a auxiliar el 1986, i el 1994 en va esdevenir titular, poc després d’acabar la carrera. 

L’evolució de la professió farmacèutica, les noves tendències comercials, els canvis demogràfics a Tossa, i la voluntat de no fer malbé el local original; van provocar el trasllat de la farmàcia al carrer La Guàrdia 19, el juny de l’any 2009. Es tracta d’un local amb una millor distribució, on poder oferir còmodament un servei farmacèutic de qualitat i modern, a l’alçada dels requeriments del segle XXI. L’edifici es va renovar l’any 2000, conservant una interessant façana neogòtica, i es troba a l’àrea de vianants del Nucli Antic de Tossa, a escassos dos minuts del primer local.

El trasllat ha permès conservar la majoria d’antiguitats de la Farmàcia Madrenys original, tals com expositors i medicaments dels anys 20, fulletons publicitaris, revistes, receptes, dietaris, llibres, material de laboratori, botamen, pots de farmàcia, instruments de mesura antics, mobiliari, etc; que s’estan catalogant per una possible futura exposició al públic.

Els Madrenys van viure des de la “farmàcia del poble” la transformació de Tossa; des dels temps de Primo de Rivera, fins el franquisme i la transició, passant per la II República; i des d’un poble de pescadors i terrassans molt depenent de la indústria del suro, a una economia de monocultiu del turisme, passant per l’arribada de l’Ava Gardner amb la pel·lícula Pandora, i pel boom turístic dels anys 60. I de tot en queden encara força testimonis interessants a la nostra farmàcia.