Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Sanitat finançarà l'anell anticonceptiu

Sanitat finançarà l'anell anticonceptiu


Des del passat 1 de novembre, el Sistema Nacional de Salut (SNS) finança per primer cop l'anell vaginal anticonceptiu, un anticonceptiu hormonal combinat amb el que es beneficiaran unes 37.000 dones. La seva inclusió a la cartera de serveis contribueixen al compliment de la Llei de Salut Sexual i Reproductiva i de la Interrupció Voluntària de l'Embaràs de 2010.

Segons informa el Ministeri de Sanitat, s'inclueixen a la cartera de serveis l'anell amb els principis actius següents: Etinilestradiol (3,474 mg) i Etonogestrel (11 mg). En total, el SNS finança catorze presentacions d'anticonceptius d'última generació. També estan finançats diversos anticonceptius reversibles de llarga duració (coneguts com a LARS), tres dispositius intrauterins (DIU), Medroxiprogesterona injectable i l'implant Etonogestrel.

Per una altra banda, el Ministeri de Sanitat i el d'Educació i Formació Professional, han formalitzat un acord per fomentar la promoció i educació per la salut sexual i reproductiva, entre d'altres. Aquest acord també es troba dins de la Llei que estableix la necessitat d'una educació sexual-afectiva i reproductiva adequada com la manera més efectiva de prevenir les infeccions de transmissió sexual, embarassos no desitjats i avortaments, especialment en persones joves.
Sanitat finançarà l'anell anticonceptiu
Enrere