Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Retirada d'alguns lots de VALSARTAN

Retirada d'alguns lots de VALSARTAN


L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) ha informat que s'ha detectat l'aparició d'una impuresa probablement carcinogènica en alguns medicaments que contenen Valsartan, un principi actiu que s'utilitza per tractar la hipertensió arterial. Davant d’aquesta situació i en aplicació del principi de precaució, l'AEMPS ha ordenat la retirada de tots els lots afectats que afecta diverses presentacions de medicaments.
És per aquest motiu que el Departament de Salut, recomana a les persones que pensin que poden estar afectades trucar al 061 o desplaçar-se a la seva farmàcia de referència amb el número de lot del medicament que està prenentEls professionals informaran a cada persona dels passos a seguir segons l’afectació de cada cas.
Salut també posa especial èmfasi en què cap persona interrompi el tractament que està prenent si no és sota supervisió d’un professional.
El principi actiu Valsartan el fabrica Zhejing Huahai Pharmaceutical a la Xina. La impuresa s'ha generat com a conseqüència d'un canvi en el procés de fabricació de Valsartan. Aquesta alerta afecta múltiples països a nivell europeu i mundial.
A Catalunya hi ha prop de 60.000 persones que prenen Valsartan, però no totes prenen els medicaments afectats per aquesta retirada.
Les autoritats europees de medicaments estan treballant amb Zhejiang Huahai per resoldre aquesta situació tan ràpid com sigui possible, avaluant el possible risc associat.
Més info a https://bit.ly/2MSoEQ0
Retirada d'alguns lots de VALSARTAN
Enrere