Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Crisi del coronavirus a Tossa (II)

Crisi del coronavirus a Tossa (II)


Divendres 27/03/2020

Ja han passat gairebé dues setmanes de confinament. A ningú li importa que demà sigui cap de setmana. Res és igual que abans. No s’ha arribat al pic de la corba. Els polítics es barallen com sempre. Molts avis es moren. Va per llarg.

Truquen per saber si tenim mascaretes

Nosaltres intentem mantenir una rutina, que cada vegada és menys nova. Ens està arribant el gènere que havíem comprat per la temporada d’estiu, i sembla una broma : protectors solars, antimosquits, productes per síndromes menors, etc. Les previsions es van fer pensant que seria una primavera-estiu semblant a les anteriors. Però no ho serà. Ja veurem com es pagarà tot. De moment no podem accedir a cap ajuda oficial, ni hi ha cap crèdit ICO ni ICF disponibles. S’han de pagar els autònoms, els trimestres, els subministraments, la Seguretat Social, etc; com si no hagués passat res.

Truquen per saber si tenim mascaretes

Els clients són escassos i molt majoritàriament habituals, i sobre tot crònics. Cap estranger, i algun conegut de segona residència que ha escapat de la ciutat. Només es venen medicaments amb recepta i res de parafarmàcia, que passa a ser considerada un luxe del que es pot prescindir en temps de coronavirus. Rebem trucades sorprenents fent demandes d’allò més inaudites : de la Nestlè de Girona per si tenim mascaretes (nosaltres ?), per saber si tenim un medicament rar que a internet diuen que cura el COVID19 (segur, segur) , unes plantes exòtiques que augmentes astronòmicament les defenses....

Pregunten si tenim mascaretes.

Tots els comercials han cancel·lat les seves visites. Comencen a arribar mails de visitadors despedint-se perquè els hi han fet un ERTE. Molts proveïdors petits han tancat, i els grans ens atenen a mig gas amb els empleats teletreballant des de casa. Rebem ofertes d’empreses desconegudes oferint mascaretes a preus desorbitats que si volem hem de pagar per endavant, i ens serviran en setmanes (o no)

Quan valen les mascaretes ?.

Seguim al peu del canó, però amb més por. Ens ruixem les mans compulsivament amb alcohol cada vegada que atenem algú, i una mica més. Netegem el mostrador, els poms i les baranes cada hora. Intentem mantenir les distàncies de seguretat tant com podem. La senyora que neteja posa més lleixiu de l’habitual a tot arreu. Avui el CAP ens ha informat que només “obrirà” els matins a partir d’ara. A les tardes, com a sanitaris, només quedarem les farmàcies.

I no. NO tenim mascaretes !!

El que si tenim nosaltres encara és alcohol, gel hidroalcohòlic per les mans, i termòmetres. De tant en tant ens envien guants. De moment, pels medicaments no heu de patir, perquè no hi ha més faltes de les habituals.

Salut, i cuideu-vos, i no sortiu de casa !!


Dia 14
Crisi del coronavirus a Tossa (II)
Enrere