Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Crisi del coronavirus a Tossa (I)

Crisi del coronavirus a Tossa (I)


Dissabte 14/03/2020

Intentarem fer una crònica de com vivim la crisi del coronavirus des de la farmàcia, dia a dia.
Comencem avui, perquè és el primer dia de tancaments generalitzats, és cap de setmana, i nosaltres estem de guàrdia (oberts matí i tarda).
Ens agradaria tenir mascaretes pels clients, però també per nosaltres. Les autoritats només s'han preocupat perquè n'hi hagi als hospitals. Creiem que el personal de les farmàcies també és sanitari i està en primera línia, amb el risc que això comporta per tothom. De moment dispensem "a pèl", i després de cada client ens netegem les mans i el mostrador amb alcohol . També procurem mantenir les distàncies de seguretat entre nosaltres i entre els clients.
Com que nosaltres hem de tenir obert sí o sí, hem decidit fer dos torns de dues persones, a cadascun dels quals hi haurà sempre un farmacèutic. Així no coincidirem mai tots, i quan algú d'un torn es posi malalt no afectarà als de l'altre torn, i podrem continuar donant servei.
Hem vist a la gent més resignada que espantada, de moment. I amb un punt d'incredulitat sobre el que està passant. Tots els temes de conversa habituals han desaparegut : només es parla de la pandèmia i totes les seves variants. Preocupa molt la propera temporada turística. Hem parlat amb restauradors, hotelers, comerciants. Hem detectat sincera i realista angoixa pel futur immediat. A nosaltres també ens passa.
Tot i l'allau d'informació, encara hem hagut de desfer alguns mites sobre aquesta infecció, i les mesures per combatre-la. Les fake-news fan molt mal a segons qui, i la teoria de la conspiració continua tenint molts adeptes; i tot això també va a més.
Les vendes d'avui han estat sobre tot a pacients crònics, majoritàriament habituals de Tossa (60%), però també alguns turistes desorientats estrangers (20%), i espanyols imprudents (20%) especialment de BCN. Cap el tard hi havia un silenci estrany al carrer, desèrtic. Érem l'únic establiment obert al barri, junt amb Can Castanyo.
Tot el dia hem tingut la sensació de viure el principi d'alguna cosa que recordarem sempre, amb un malestar difús, i el temor de no saber del cert com evolucionaran els esdeveniments, i de si estàvem assumint massa riscs.
De moment encara tenim de tot, gels higienitzants de mans inclosos, i també alcohol. Però no ens demaneu mascaretes, sisplau....
Demà tornem a obrir, de 9:30 a 13:30 i de 16:30 a 20:00. Ja us explicarem.
Salut a tothom !!
Dia 1
Crisi del coronavirus a Tossa (I)
Enrere