Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Consideracions sobre l'ús de guants per prevenir la COVID19

Consideracions sobre l'ús de guants per prevenir la COVID19


La COVID19 es transmet principalment quan el virus contacta amb les mucoses de la boca, el nas, o els ulls. Si algú infectat ens ha respirat, tossit, o esternudat a prop, possiblement tindrem patògen a les mans. També n’hi podem tenir si hem tocat alguna superfície sobre la qual algun malalt ha respirat, tossit, o esternudat. Si el virus ens arriba a les mans, i després ens toquem la cara, amb tota seguretat ens infectarem també. Però el virus no ens infecta a través de la pell de les mans, o de les petites ferides o erosions que hi podem tenir, com si fan altres virus (Ebola, etc). En aquests casos sí que els guants ens protegirien. Però adquirirem només la COVID19 si, amb les mans contaminades, ens toquem la cara.

És molt més efectiu, doncs,  per no contagiar-se, rentar-se les mans MOLT sovint, que no fer servir guants. Si no és que ens canviem els guants cada vegada que parlem amb algú o que toquem alguna superfície sospitosa, o que ens rentem les mans amb els guants posats. No hem de pensar que per portar guants ens hem de rentar menys les mans.

Per eliminar el virus de les mans hauríem de seguir el següent ordre :

  1. Si tenim accés a aigua, rentar-nos amb sabó.
  2. Si no en tenim, fer servir gel hidroalcohòlic, en sec.
  3. Si tampoc en tenim, fer servir alcohol de 70º o més, i de tant en tant, utilitzar una crema de mans (perquè l’alcohol  directe resseca la pell).

I, sobre tot, quedar-se el màxim possible a casa, i mantenir les distàncies !!

Consideracions sobre l'ús de guants per prevenir la COVID19
Enrere