Claus per un Nadal sense excessos
Els experts en nutrició aconsellen seguir algunes recomanacions per "sobreviure" als menjars nadalencs, i adquirir habits saludables tot l'any.
1.- Fer tots els àpats, sense saltar-nos-en cap (sobre tot l'esmorzar, amb proteïnes i fibra, i sense sucres ni bolleria)
2.- Menjar alguna cosa a mig matí i a mitja tarda és important (iogurt, fruita, etc)
3.- No anar amb gana als àpats festius (prendre una amanida o una caldo abans)
4.- Evitar fer dietes restrictives abans i després dels "excessos". No serveix de res.
5.- Augmentar l'activitat física aquests díes, per cremar més calories.
6.- Canviar les sobretaules per sortir a caminar. Descentralitzar el menjar com a element d'unió entre la família o amics. Fer alguna activitat fora, com una caminada o una activitat en grup.
7.- Servir-se poca quantitat, i no repetir. Escollir aliments i preparacions amb poc greix i sucre.
8.- Moderar el consum d'alcohol. No superar les 2 o 3 copes al dia.
9.- Per estalviar caloríes : substituïr les nates per iogurt o llet evaporada per el·laborar salses; utilitzar caldos desgrassats en lloc d'olis a l'hora de cuinar carns o vegetals; i, canviar les fritures per la cocció al forn.
1.- Fer tots els àpats, sense saltar-nos-en cap (sobre tot l'esmorzar, amb proteïnes i fibra, i sense sucres ni bolleria)
2.- Menjar alguna cosa a mig matí i a mitja tarda és important (iogurt, fruita, etc)
3.- No anar amb gana als àpats festius (prendre una amanida o una caldo abans)
4.- Evitar fer dietes restrictives abans i després dels "excessos". No serveix de res.
5.- Augmentar l'activitat física aquests díes, per cremar més calories.
6.- Canviar les sobretaules per sortir a caminar. Descentralitzar el menjar com a element d'unió entre la família o amics. Fer alguna activitat fora, com una caminada o una activitat en grup.
7.- Servir-se poca quantitat, i no repetir. Escollir aliments i preparacions amb poc greix i sucre.
8.- Moderar el consum d'alcohol. No superar les 2 o 3 copes al dia.
9.- Per estalviar caloríes : substituïr les nates per iogurt o llet evaporada per el·laborar salses; utilitzar caldos desgrassats en lloc d'olis a l'hora de cuinar carns o vegetals; i, canviar les fritures per la cocció al forn.
Enrere