Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Brots de xarampió a Europa

Brots de xarampió a Europa


Les famílies que aquest estiu viatgin amb fills d'entre sis mesos i un any a països amb brots de xarampió els haurien de vacunar, segons l'Associació Espanyola de Pediatria i el Centre de Control de Malalties dels EUA.
Actualment dotze països europeus tenen brots de xarampió actius : França, Itàlia, el Regne Unit, Grècia, Croàcia, Sérbia, República Txeca, Romania, Eslovàquia, Ucraïna, Geòrgia i Rússia. Aquest any s'han registrat al continent més de 400000 casos de la malaltia, dels quals almenys 31 han estat mortals. Es constata que els països amb una incidència més alta són els que tenen taxes de vacunació més baixes.
A Espanya la vacuna està inclosa en el calendari de vacunacions sistemàtiques, i forma part de l'anomenada vacuna triple vírica. Se n'administren dues dosis : una als dotze mesos i una altra als tres anys. Això fa que els nadons quedin desprotegits des dels sis mesos, quan els anticossos que van rebre de la mare durant l'embaràs deixen de ser efectius, fins a l'any, quan reben la primera dosi de la vacuna. El motiu de no vacunar-los fins que han fet un any, és que, si es fa abans, la immunització no té efecte durador. Per tant, caldria administrar-los igualment dues dosis addicionals més endavant.
En països on el risc de contreure el xarampió és mínim, la reducció de risc que s'aconsegueix amb una immunització als sis mesos no justifica ni les molèsties ni el cost que comportaria. En canvi, si el nadó viatja a una destinació amb brots actius de xarampió, sí que estaria justificada una immunització més. La vacuna no està inclosa al calendari d'immunitzacions finançades per la sanitat pública si no s'administra abans de l'any, però pot adquirir-se a les farmàcies per uns 18€ de cost.
Més info a https://bit.ly/2ix98hy
Brots de xarampió a Europa
Enrere