Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Tràfic d'anabolitzants

Tràfic d'anabolitzants


La Guàrdia Civil ha intervingut més de tres milions de dosis de falsos medicaments i ha detingut 14 persones en l’operació europea més important contra el tràfic d’anabolitzants i substàncies prohibides en l’esport.
L’operació Dianu tenia la seva principal cèl·lula a Màlaga, des d’on es comercialitzaven entre culturistes substàncies sense control sanitari que provenien de països com la Xina i l’Índia. L’organització criminal estava assentada a Espanya a Alacant, Valladolid i València, i tenia ramificacions a França i Alemanya.
Dels 14 detinguts, tots són espanyols excepte dos veneçolans; un dels arrestats a Màlaga és un metge expert en medicina esportiva. Es calcula que l’organització criminal podria haver ingressat per aquestes activitats prop de 500.000 euros en els últims tres anys.
La Guàrdia Civil ha destacat el “laboratori-supermercat” de la cèl·lula a Màlaga, que estava formada per set persones, una d’elles un metge en actiu, i dirigida per un conegut preparador del món del culturisme de projecció internacional que s’encarregava de la distribució de substàncies per tot Espanya i països de l’estranger.
En total, s’han practicat 25 escorcolls i intervingut més de 120 tipus de substàncies diferents com esteroides, anabolitzants, hormones i principis actius i potenciadors sexuals, així com diversa maquinària i estris per a la seva fabricació i condicionament.
La directora de l’Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris, Belén Crespo, ha subratllat que aquest tipus de substàncies, imitadores en molts casos de productes que es poden adquirir legalment, poden posar en greu risc la salut de les persones i fins i tot provocar la mort. “Aquests anabolitzants incrementen la massa muscular generant problemes hepàtics, renals, brots psicòtics o vessaments cerebrals”, ha alertat.
Tràfic d'anabolitzants
Enrere