Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte

Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte


El càncer colorectal és el càncer més freqüent en la població si es consideren els dos sexes. És el segon tumor més freqüent en les dones, i el tercer en els homes. La seva freqüència augmenta amb l’edat i la majoria dels casos se solen donar per sobre els 50 anys.
La detecció precoç del càncer colorectal té per objectiu detectar el càncer en etapes molt precoces, quan les persones no tenen símptomes, el que permet que els tractaments siguin més efectius.
Els estudis realitzats indiquen que la detecció precoç del càncer colorectal mitjançant aquesta prova augmenta les possibilitats de curació i pot disminuir la mortalitat per aquest tumor fins al 16% en els participants al programa.
En els casos en que es detecten pòlips, es poden extreure fàcilment, reduint-ne el risc de desenvolupar càncer.En alguns casos, encara que la prova de detecció precoç detecti sang a la femta, la colonoscòpia diagnòstica determina que la causa dels indicis de sang a la femta és una alteració benigna i no un càncer.
La prova de detecció de sang oculta en femta, com qualsevol prova mèdica, no és perfecta i no detecta tots els càncers. Pot ser que no es detecti el càncer o el pòlip si en el moment de fer la prova no sagnava. Per aquest motiu, si noteu alguna molèstia consulteu el vostre metge encara que participeu en el programa.
L’Oficina de Cribratge de cada territori invita als homes i a les dones entre 50 i 69 anys,  mitjançant una carta enviada al domicili, a participar en el programa.
A la carta s’indiquen les farmàcies on us donaran el dispositiu per recollir la mostra de femta, i com procedir per fer-ho correctament.
Cal rebre la carta per poder participar. Si voleu saber quan està previst que us enviïn la carta podeu ho consultar a la vostra Oficina de Cribratge, al 
901510073.
Programa de detecció precoç de càncer de còlon i recte
Enrere