Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Home Notícies Blog La despesa farmacèutica puja als hospitals i baixa a les farmàcies

La despesa farmacèutica puja als hospitals i baixa a les farmàcies


La despesa farmacèutica hospitalària a Espanya ha augmentat un 44,6% en els últims cinc anys, mentre que, en el mateix període, la facturació a través de receptes dispensades a oficines de farmàcia s’ha reduït en un 11%. Per tant, la despesa farmacèutica total ha crescut un 4%, segons un anàlisi realitzat per Diariofarma.
L’increment dels medicaments hospitalaris ha estat conseqüència de a l’entrada de destacades innovacions terapèutiques, com el tractament per a l’hepatitis C, i a la derivació de medicaments de l’oficina de farmàcia a l’hospital, amb un objectiu d’estalvi. Cal destacar que la major part de la despesa farmacèutica hospitalària s’ha produït en pacients externs i ambulatoris.
En els darrers cinc anys, la facturació a farmàcies ha passat de representar el 72,4% de la despesa farmacèutica total a un 61,7%, mentre que l’hospitalària ha passat del 27,6% al 38,3%.
Respecte la despesa per càpita en medicaments dispensats a oficines de farmàcia, la mitjana estatal és del 61,7%, amb 345 euros anuals per pacient, mentre que a Catalunya aquest percentatge se situa en el 58,2% (316,4 euros per càpita)
La despesa farmacèutica puja als hospitals i baixa a les farmàcies
Enrere