Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Aplicacions sanitàries de la impressió en 3D
09/12/2016

Aplicacions sanitàries de la impressió en 3D


La impressió d'objectes tridimensionals amb diversos materials (plàstics, resines, titani, etc..) obre un ventall immens d'aplicacions, també en l'àmbit sanitari. Suposa una individualització de tractaments, i disposar de productes personalitzats per cada pacient, empleant materials biocompatibles i a preus reduïts.
El camp on aquestes tècniques són més utilitzades és la fabricació de pròtesis, especialment les de mans i de cara. També per fabricar còmodes alineadors de dentadures fets de plàstic per substituïr els molestos brackets, per exemple.
La impressió en 3D de teixits vius i òrgans suposa també una alternativa a mitjà termini. Els teixits disponibles actualment es limiten a l'hepàtic. De moment, els resultats de la bioimpressió s'encaren a substituïr la fase dels assajos clínics que es fa en animals, evitant així les queixes de les associacions animalistes.
Les impressores 3D permeten també l'elaboració de medicaments personalitzats, en els que es combinen varis tipus de principis actius, afavorint el compliment de la posologia en el cas dels malalts polimedicats. La seva utilitat seria igualment aplicable als nens, en minimitzar el seu rol de malalts, a través de la creació de formes farmacèutiques divertides.
Enrere