Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Alarma injustificada pel DALSY
22/09/2016

Alarma injustificada pel DALSY


L’alarma generada per la nota de FACUA, en la qual demana que el medicament Dalsy inclogui en el seu prospecte efectes secundaris provocats pel colorant E-110, ha estat desproporcionada. Diversos professionals sanitaris rebaten els arguments d’aquesta associació sobre els suposats efectes relacionats amb la capacitat psicomotriu dels menors.
El laboratori fabricant ha fet públiques unes declaracions tranquil·litzadores: “Volem transmetre una missatge als pares que estan preocupats per la salut dels seus fills a causa de la notícia publicada recentment per Dalsy, que compleix amb totes les normatives establertes per les autoritats sanitàries, tant espanyoles com europees”.
Els efectes secundaris que pot provocar el colorant es poden donar administrant dosis 26 vegades superiors a les recomanades. És evident que si es donés aquest cas, la intoxicació del nen seria molt greu, però els efectes més perjudicials no serein causats precisament pel colorant, sinò pel principi actiu i possiblement per altres excipients.
Si s'haguès d'informar de tots el efectes secundaris de tots els components dels medicaments, si es prenen en quantitats 26 vegades superiors a les recomandes, els prospectes serien interminables. S'ha de pensar que qualsevol substància, medicament o aliment, presa en quantitats tan exagerades pot ser tòxica.
Podeu ampliar informació a http://goo.gl/gcJAOq  i a http://goo.gl/l6WPq0
Enrere