Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Pateixes ortorèxia ?
01/06/2016

Pateixes ortorèxia ?


La ortorèxia és una obsessió pel menjar sa que comporta serioses limitacions en la vida de les persones que la pateixen.
Els afectats paren una atenció malaltissa a l’origen i composició dels aliments, i exclouen de l’alimentació qualsevol producte alimentari del qual no puguin verificar la procedència o que no s’adapti als altíssims requeriments de qualitat que s'imposen. Exclouen aliments perquè creuen que porten herbicides, pesticides o substàncies artificials, i pels materials o processos utilitzats en l'elaboració del producte. Això deriva en dietes deficitàries i importants limitacions psicosocials.

Consideren els aliments únicament com a font de salut i no de plaer, i fan un judici moral dels altres respecte als seus hàbits dietètics. Pateixen una distorsió de la imatge corporal en sentit d’“impuresa”.
L’excés d’informació, no sempre contrastada, sobre els beneficis de certs aliments considerats saludables i la demonització d'altres, han afavorit el transtorn.
Els més vulnerables són les dones, els adolescents, i els esportistes que associïn l’alimentació amb el rendiment. S'hi pot arribar des de les al·lèrgies alimentàries, l'exercici físic, i les teràpies naturals o les tècniques meditatives quan es porten a l’extrem.
Els nous estils de vida han fet que la incidència augmenti ràpidament. "Només cal veure la quantitat de botigues de productes ecològics, bio, macrobiòtics, etc, que es creen al voltant de l’ideal del menjar sa, a més de la publicitat referent a aquest tema”, destaquen els experts.
Més info a http://goo.gl/YcPFjY
Enrere