Tancar
   TROBA LA NOSTRA FARMÀCIA!
Malaltia pel virus del Zika
11/05/2016

Malaltia pel virus del Zika


El virus del Zika és un un virus emergent transmès per mosquits que es va identificar per primera vegada a Uganda el 1947 en simis de la Índia a través d'una xarxa de monitoreig de la febre groga selvàtica. Posteriorment, el 1952, es va identificar en humans a Uganda i Tanzània. S'han registrat brots de malatia per aquest virus a Àfrica, Amèrica, Àsia, i el Pacífic.
El període d'incubació (temps entre l'exposició i l'aparició de símptomes) de la malaltia pel virus de Zika no està clar, però probablement sigui de pocs dies. Els símptomes són similars als d'altres infeccions per arbovirus, entre elles el dengue, i consisteixen en febre, erupcions, conjuntivitis, dolors musculars i articulars, cefalees. Solen durar entres 2 i 7 dies.
La problemàtica més gran la poden patir les embarassades que s'infectin, ja que el fetus es pot veure afectat de microcefàlia, complicació molt greu de l'embaràs.
El contagi en humans sembla ser exclussivament a través de picada de mosquit (a Catalunya el mosquit implicat sembla que seria el tigre).
http://goo.gl/tNJFdn
Enrere